大豆を洗い、一晩水に浸けておく。
Rinse the soybeans and soak them overnight in water.
柔らかくなるまで大豆を煮る。
Cook the soybeans in a large pot until soft.
麹と塩を混ぜ、塩きり麹を作る。
Mix sea salt and koji (malted rice).
煮えた大豆を潰す。
Mash the cooked soybeans.
潰した大豆と塩きり麹を良く混ぜる。
Mix the mashed soy beans and salted koji well.
良く混ぜた大豆と塩きり麹を丸める。
Roll the miso mixture into balls.
丸めた味噌を保存容器に投げ入れる。(味噌作りの行程で一番楽しい作業!)
Throw the miso balls into a jar.
(This is the most fun part of making miso, I think!)
空気が入らないように手で押し均す。
Press the miso mixture firmly.
表面に塩をふる。
Sprinkle a thin layer of salt over the top.
また6月にお会いしましょう。
See you again in June!
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